ویژه دستاوردها و توانمندیهای کانونهای فرهنگی؛
شنبه ۱۲ اسفند ۱۴۰۲ - ۰۱:۴۱ تعداد بازدید : 88
افتتاح یازدهمین جشنواره ملی رویش در دانشگاه یزد
به گزارش روابط عمومی دانشگاه یزد؛ دکتر عباس کلانتری رییس دانشگاه یزد، ضمن خیر مقدم به مهمانان و تبریک نیمه شعبان با بیان اینکه یزد، شهر دارالعلم و دارالعباده است گفت: به فرموده مقام معظم رهبری، یزد مهد علمای بزرگ است و از قدیم به سه خصلت مهم قنات و قنوت و قناعت معروف بوده است. یزد دارای مردمانی مومن است و امیدواریم این خصلتها برای این شهر ماندگار باشد و باعث اعتماد مردمان سراسر کشور شود.
وی افزود: برگزاری رویداد رویش در دانشگاه یزد باعث افتخار است و از همین جا از معاونت فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم بابت انتخاب این دانشگاه به عنوان میزبان یازدهمین جشنواره ملی رویش، قدردانی میکنم.
وی با اشاره به اهمیت فعالیت کانونهای فرهنگی در دانشگاهها گفت: دانشجویان با یک هدف مقدس وارد کانونها میشوند و بدون هیچ چشمداشتی در راه رضای خداوند در این مسیر قدم برمیدارند و همین امر باعث ماندگاری فعالیتهای آنها خواهد شد.
دکتر کلانتری با اشاره به شرایط مردم غزه بر تظلمخواهی مردم این سرزمین تاکید کرد و گفت: شکلگیری کانونهایی در این حوزه در دانشگاهها بسیار حائز اهمیت است.
وی در ادامه با اشاره به تشکیل کانون مهدویت در دانشگاه یزد تصریح کرد: ما به کانونهای مهدویت قوی در دانشگاهها نیاز داریم. سال گذشته جشنوارهای ملی در حوزه مهدویت در دانشگاه یزد برگزار شد که همین امر باعث تشکیل این نوع کانونها در دانشگاههای دیگر گردید.
مهندس مجتبی صفری معاون مدیر کل اداره پشتیبانی امور فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم نیز در این مراسم ضمن قدردانی از برگزارکنندگان یازدهمین جشنواره ملی رویش گفت: یکی از موضوعاتی که در این دوره از جشنواره بر آن تاکید شده، شهدای کانونی هستند و غرفهای در نمایشگاه این جشنواره، برای یاد و خاطره این عزیزان اختصاص داده شده است.
وی افزود: باعث افتخار است که دانشمند شهید مصطفی احمدی روشن از فعالان کانون فرهنگی بوده و کانون نهجالبلاغه به نام این شهید مزین شده است. کانونهای خیریه نیز مزین به نام شهید حسین علیمرادی است که برگزیده دوره ششم و هفتم رویداد رویش بوده و توانسته در این کشور ۳۴۰ مدرسه را برای ۳۰ هزار دانشآموز مهیا کند و اینها نشان از ظرفیت کانونها است.
وی در ادامه یاد و خاطره شهدای دانشجوی حادثه تروریستی کرمان را گرامی داشت و گفت: شهیده فائزه رحیمی و شهیده مکرمه حسینی هر دو فعال در کانونهای حجاب و عفاف و هلال احمر در دانشگاههای فرهنگیان و پیام نور بودند که پیشنهاد میکنم سیره این شهیدان را مطالعه کنید.
مهندس صفری تصریح کرد: کانونها علاوه بر کارکردهای مختص به خود، محملی برای مهارتافزایی تمام دانشجویان و محلی برای تمرین زندگی هستند.
وی با بیان اینکه کانونها با هدف رشد خلاقیت و سامانبخشیدن خواستهها و تلاشهای خودانگیخته دانشجویان تشکیل شده است گفت: دانشگاه در راستای کمک به جامعه باید از کانونها حمایت کند با این وصف که کانونها تکلیف دانشگاه را برای توانمندسازی دانشجویان کامل میکند.
وی با بیان اینکه این جشنواره عصاره نحوه حمایت دانشگاهها از کانونها است گفت: ارتقای کیفی این جشنواره نسبت مستقیم با حمایت دانشگاهها از کانونها دارد.
مهندس صفری یادآور شد: نمایشگاه دوره یازدهم این جشنواره، اولین نمایشگاه بعد از بحران کرونا است. این دوره جشنواره مبتنی بر ظرفیتهای حرفهای دانشجویان بنا شده است. در این دوره قرار است دانشجویان در کنار هم تجربهنگاری و همافزایی داشته باشند.
وی در پایان تاکید کرد: لازم و ضروری است که فعالیتها وتلاشهای کانونها در سامانه فرنما ثبت شود. قطعا جشنواره دوازدهم از آنچه که شما در سامانه ثبت کردهاید احصاء و برگزار خواهیم کرد.
حجتالاسلام محمدحسن تولائی مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه یزد ضمن قدردانی از زحمات صورت گرفته و خیر مقدم به حضار ازجمله هیئت اعزامی از وزارت علوم و روئسای دانشگاهها و دانشجویان کانونی اعزامی از سراسر کشور گفت: همت و تلاش شما دانشجویان و فعالان کانونها در مسئولیتپذیری و انجام فعالیتهای فرهنگی و حضور تاثیرگذار در دانشگاهها، میتواند موتور محرکی برای سایر دانشجویان باشد و آنها را نیز به سمت تلاش و همت بیشتر سوق دهد و این مهم قابل تقدیر است.
وی برگزاری جشنواره ملی رویش در دانشگاه یزد را یک انتخاب مناسب دانست و گفت: نفس برگزاری جشنواره علاوه بر بهانهای که برای دیده شدن و تقدر است، زمینهای برای مهارتافزایی و همافزایی شما دانشجویان نیز فراهم مینماید و گاهی نیز سبب جرقهای برای ایدههایی نو در ذهنها خواهد شد که زمینه رشد و تعالی میشود.
وی در ادامه سخنان خود با تاکید بر بحث لزوم هم افزائی و تقویت عقل و فکر گفت: انسان عقلی دارد که خداوند سبحان به ودیعت نهاده است و عقلی منفصل یعنی عقل دیگران که میتواند از آن بهره برده و تجربه دیگران را چراغ مسیر قرار دهد.
حجتالاسلام تولائی اظهار کرد: آنهایی که در اوج قرار گرفتند از تجربه دیگران نیز بهره بردهاند لذا کاری که به تنهایی انجام گیرد و بدون مشورت و بهره بردن از عقل دیگران باشد بیشتر در معرض خطاست پس سعی کنید در این مدت چند روزه با استفاده از ظرفیتهای فکری و ایدههای خلاقانه کار خود را تقویت کنید.
وی تاکید کرد: هر انسان مومن علاوه بر فعالیتهای فرهنگی باید بینش و توان تحلیلی خود را به حوادث پیرامونی از جمله مسائل سیاسی افزایش دهد لذا خواسته من از شما جوانان این است که با مطالعه و تحقیق بیشتر در زمینههای مختلف، بینش و فکر خود را تقویت کنید.
وی تصریح کرد: شما با فعالیت در کانونها میتوانید الگوی فعال برای سایر دانشجویان بوده و با اطلاعات و مهارت بیشتر دستگیر دیگران باشید.
مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه یزد همچنین اذعان کرد: مطالعه، تلاش و همت مضاعف که مقام معظم رهبری به دفعات در دیدار با دانشجویان و تشکلها به آن تاکید کردند انسان را به نقاط مثبت و سعادت میرساند.
حجتالاسلام تولائی با تاکید بر امید به آینده گفت: با امید است که انسان سعی میکند افق را بهتر ببیند و تلاش میکند تا به قله برسد. شما عزیزان هم بایستی امید را در دل خود افزایش دهید و هم امیدآفرینی کنید.
وی در پایان با اشاره به اهمیت بحث انتخابات و مشارکت حداکثری نیز گفت: اگر کسی دلسوز ایران اسلامی باشد علاوه بر تلاش مجدانه، زمینههای مشارکت حداکثری را نیز فراهم خواهد کرد.
در ادامه این مراسم با رونمایی از المان یازدهمین جشنواره رویش، این جشنواره افتتاح شد.